Neus/lippenplooi

Een erg specifiek aandachtspunt in het gezicht is de zogenaamde neuslippenplooi, die ook bekend staat als nasolabiaalplooi of lachrimpel. Dit is de lijn tussen uw wangen en bovenlip, die eindigt in de mondhoeken. Als de neuslippenplooi erg sterk aanwezig is heeft deze een tekenend effect op het gezicht als geheel. Bij het ouder worden komt deze lijn vaak sterker tot uitdrukking, maar ook mensen die van zichzelf sterke gezichtsspieren hebben zijn soms ontevreden over het effect op hun uitstraling. Juist voor deze mensen kan het zeer de moeite waard zijn om deze lijn minder geprononceerd te maken. Hiervoor bieden injecties met fillers een snelle, betaalbare en effectieve oplossing. Zonder operatie, narcose en ernstige bijwerkingen uw lachrimpel verzachten met direct resultaat.

Oorzaak opstaan neuslippenplooi

Een neuslippenplooi (de lijn die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken loopt) wordt veroorzaakt doordat het onderhuidse vetweefsel bij veroudering vanaf het jukbeen naar beneden zakt. Hierdoor ontstaat er extra volume in de wang en gaat deze als een dakgootje over de neuslippenplooi hangen, waardoor deze steeds dieper wordt.

 

Neuslippenplooi behandelen met fillers

Net als ieder gezicht, is geen behandeling hetzelfde. Op basis van de door de arts gemaakte analyse van uw verouderingskenmerken worden de hoeveelheid fillers en de te behandelen plaatsen in uw gezicht bepaald. Door afgemeten hoeveelheden fillers voor uw gezichtshuid en contouren op de cruciale plekken te plaatsen verdwijnt uw neuslippenplooi. De hyaluronzuur (filler) wordt net onder de huid aangebracht waardoor deze direct herstelt en verjongt en uw contouren en volume terugkeren.

Fijne lijnen ter hoogte van de neuslippenplooi zijn vaak nog glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers ter plaatse van de lijn. Is de neuslippenplooi echter al wat dieper dan is het meestal nodig om het volume ook op het jukbeen aan te vullen.

Na de behandeling

Het eerste resultaat van de behandeling is al direct zichtbaar. Maar de behandeling van de neuslippenplooi is pas na een week of twee echt aangekomen op de plaats van bestemming: een natuurlijke schoonheid en de wedergeboorte van uw jeugdige uitstraling. Deze vertraging wordt veroorzaakt doordat het hyaluronzuur tijd nodig heeft om zich goed in het omliggende weefsel te settelen. Twee weken na de behandeling komt u terug voor controle. Het hyaluronzuur kan in de eerste week na de behandeling nog wat verschuiven en er daarom onregelmatig uit zien. Indien nodig corrigeren we dit tijdens de controle afspraak.

Soms ontstaat er na de behandeling een blauw plek en/of een zwelling die vanzelf weer verdwijnen. Door het aanbrengen van verkoelende kompressen voorkomen we dit zoveel mogelijk en zetten we het herstelproces direct in gang. Om pigmentvlekken te voorkomen raden wij u aan om de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden.

Het hyaluronzuur wordt na 6 tot 12 maansen afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Wij adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt, om een jo-jo effect te voorkomen. Het behouden van het effect van de neuslippenplooi behandeling is vaak een kwestie van onderhouden. Wie de behandeling herhaalt bij de eerste tekenen van verval heeft jarenlang plezier van deze behandeling.

Afspraak maken

Wilt u graag een afspraak maken voor een gratis consult en/of filler behandeling? Dit kan heel eenvoudig via ons online boekingssysteem. Uiteraard kunt u ook bellen met onze kliniek op 070-4065218.

 

Afspraak maken