SEFFILLER®

Repair yourself

Stel je eens voor dat je de effecten van veroudering op je huid zou kunnen omkeren door de regeneratieve krachten van je eigen lichaam te gebruiken.
Stel je eens voor dat je het volume en de contouren van je gezicht zou kunnen herstellen – zonder operatie of risico op bijwerkingen.
Als dat te mooi klinkt om waar te zijn, zul je blij zijn om te horen dat het écht mogelijk is met SEFFILLER®

Wat is SEFFILLER®?

SEFFILLER® is een baanbrekende ‘vetoverdracht’-procedure die je een jonger en voller uiterlijk geeft door gebruikmaking van een nieuwe, veilige en gepatenteerde technologie en je eigen vetweefsel.
SEFFILLER® is een medische behandeling die gericht is op de regeneratie van de huid en het onderhuidse weefsel, door gebruik te maken van je eigen oppervlakkige vetweefsel. Deze vetcellen zijn namelijk rijk aan mesenchymale stamcellen (ADSC’s) en Stromale Vasculaire Fractie (VSF), of in eenvoudige woorden: groeifactoren en stamcellen die je eigen huid weer aanzetten tot aanmaak en reparatie van cellen, volumeherstel en stimulatie van collageen en elastine, met huidverbetering én gezichtsverjonging als resultaat. SEFFILLER® kan ook worden gecombineerd met andere behandelingen zoals fillers,botulinetoxine, microneedling en peelings.

Hoe werkt SEFFILLER®?

Volumeverlies is de belangrijkste oorzaak van de zichtbare tekenen van huidveroudering in het gezicht. Verlies van gezichtsvolume kan resulteren in een verslapte huid, verlies van je gezichtscontouren (bijvoorbeeld rond je kaaklijn en je kin), en de vorming van fijne lijntjes en rimpels.
Naarmate we ouder worden, neemt ook de productie van collageen en elastine af. Met minder collageen en elastine wordt onze huid dunner en zwakker en verliest ze haar soepelheid.
SEFFILLER® lost deze problemen op. Deze behandeling is een autologe procedure, wat betekent dat het de regeneratieve vermogens en de stamcellen van je eigen lichaam gebruikt om zichzelf te herstellen en te verjongen.
Met een dunne canule die niet dieper kan gaan dan 15 mm wordt oppervlakkig vet op een veilige manier uit een deel van je lichaam gehaald (dit wordt oogsten genoemd) en over- en ingebracht in het gezicht of een andere plaats, zoals hals, decolleté of handen (het zogenoemde enten).

Het werkt zo:

  • Het, jouw, vetweefsel (lichaamsvet) creëert een volle huid nadat het is overgebracht naar gebieden met verloren volume.
  • De adipocyten (vetcellen) geven volume aan je huid, wat zorgt voor een jongere, natuurlijke uitstraling.
  • De mesenchymale stamcellen (ADSC’s - Adipose

Derived Stem Cells), die uit je eigen lichaamsvet worden gehaald, hebben het vermogen om een verzwakte huid te regenereren. Stamcellen zijn in wezen als babycellen, die transformeren in verschillende soorten rijpe cellen, waaronder die voor huid, vet, botten, spieren en kraakbeen.
De arts kan dit nieuwe weefsel opnieuw positioneren, waardoor je gezicht er steviger en jonger uitziet
 
Is dat dan wetenschappelijk bewezen?

Ja, en zeer uitgebreid zelfs, want er zijn meer dan 100 wetenschappelijke publicaties die de rol van mesenchymale stamcellen en Stromale Vasculaire Fractie (dus die groeifactoren en stamcellen uit je eigen vetweefsel) laten zien en, nog belangrijker, de prachtige resultaten die je ermee kunt bereiken. En dat met je eigen weefsel!

Hoe ziet een SEFFILLER® behandeling eruit?

Bij een SEFFILLER® behandeling wordt eerst (onder plaatselijke verdoving) een beetje oppervlakkig vetweefsel weggenomen uit bijvoorbeeld de heup of de buik. Met behulp van een kleine canule wordt weefsel ‘geoogst’. Dit weefsel wordt vervolgens geïnjecteerd in het gezicht (of op andere plaatsen van het lichaam) om de natuurlijke regeneratie van het weefsel te bevorderen. Omdat dit doorgaans met een canule wordt gedaan, zijn er maar weinig prikgaatjes nodig. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving in steriele omstandigheden in een cosmetische kliniek uitgevoerd, duurt niet langer dan 1 uur, is niet pijnlijk en er is geen downtime te verwachten.

Is SEFFILLER® veilig en wat is het risico op bijwerkingen?

De SEFFILLER®-procedure is volkomen veilig en heel eenvoudig! Er is vrijwel geen risico op bijwerkingen, omdat het een autologe behandeling is, dat wil zeggen dat je eigen weefsel wordt gebruikt. Met andere woorden: er komt niets vreemds je lichaam binnen.

Wat is de downtime?

Downtime is vrijwel nul. In tegenstelling tot chirurgische procedures kun je direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten. Er zal een klein wondje zijn op de plek waar weefsel is afgenomen en misschien wat blauwe plekjes.
Zoals bij iedere injectiebehandeling is er een risico op het ontstaan van zwelling, roodheid en kleine blauwe plekken in de behandelde zone(s), maar die zouden vrij snel weer moeten verdwijnen. Je kunt rustig make-up gebruiken om eventuele roodheid en blauwe plekken te verbergen.

Wanneer zie ik resultaat?

Je ziet meteen na de behandeling al verschil, omdat het volumegevende effect van het getransplanteerde vet onmiddellijk werkt. De regeneratieve werking van de stamcellen verloopt wat geleidelijker. Na 8-12 weken ga je zichtbare huidverbetering opmerken; je huid wordt steviger en strakker.
Ook de teint en de hydratatie van je huid wordt beter. Het piekresultaat wordt gemiddeld na een maand of zes ervaren.
 
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In eerste instantie zou één behandeling voldoende moeten zijn. Houd er echter rekening mee dat de resultaten en de duur van de resultaten van persoon tot persoon verschillen.
Het fillereffect van het getransplanteerde vet kunnen tussen een jaar en drie jaar aanhouden. De regeneratieve effecten van de getransplanteerde stamcellen kunnen zelfs nog langeraanhouden. Hoewel iedereen anders is, raden we over het algemeen aan om de procedure na ongeveer een jaar te herhalen om het resultaat te behouden.

Maak eenvoudig een afspraak online

Heeft u interesse in een SEFFILLER® behandeling? Onze cosmetisch arts informeert je graag verder over de behandeling.
Maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Je kunt ons telefonisch bereiken via 070 406 52 18. Bekijk ook onze diverse andere huidverbeterende behandelingen.

Afspraak maken