Nazorg na een behandeling met Botuline toxine (botox)

Direct na de behandeling
Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling en een gevoel van jeuk op de behandelde plek. Dit is een neveneffect van de injectie. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal na 2 dagen.
Bij aanhoudende klachten van pijn, bleke of rood/paarse verkleuring en/of zwelling neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070-4065218.

Onze adviezen die van belang zijn: 
- Na een botox behandeling mag u 4 uur niet plat gaan liggen en/of bukken
- De behandelde plek mag u na 6 uur wassen met water en eventueel zeep
- Breng make-up pas na 6 uur na de behandeling aan
- Bij een botox  behandeling adviseren wij 24 uur na de behandeling niet te sporten
- Bij behandeling met Botox mag u 1 week de behandelde plekken niet masseren of druk op uitoefenen
- Onderga tot 2 weken na een behandeling met Botox geen gezichtsbehandeling zoals bijv. peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandeling of bindweefselmassage.
- Stel de behandelde plekken gedurende 2 weken niet bloot aan intense warmte (zon, zonnebank en/of sauna) of extreme kou.
- Indien pijnstilling gewenst is gebruik Paracetamol, geen aspirine houdende pijnstillers zoals Ibuprofen of Naproxen.
- Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en een goede hydraterende crème om de huid in optimale conditie te houden en te beschermen.

Resultaat na de behandeling
Het effect van Botox uit zich na 3 tot 5 dagen en is optimaal na 14 dagen. Het effect houdt 3 tot 6 maanden aan. Indien u de behandeling herhaalt voordat het effect volledig verdwenen is zal het effect uiteindelijk langer aanhouden. Wij adviseren daarom de behandeling na 3 á 4 maanden te herhalen.
Indien u 2 weken na een behandeling nog activiteit in de behandelde gebieden heeft is er wellicht een nabehandeling nodig. U bent dan van harte welkom voor een controle afspraak. Plan deze controle uiterlijk  4 weken na de behandeling in. Een nabehandeling tussen de 5 en 12 weken kan leiden tot antistoffen.
Indien u 2 weken na een behandeling asymmetrie ervaart bent u ook van harte welkom voor een controle afspraak. Asymmetrie is vaak met een nabehandeling te corrigeren. Ook deze afspraak adviseren wij binnen 4 weken na de behandeling dit ook i.v.m. de mogelijkheid tot ontwikkelen van antistoffen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
Tijden kantooruren zijn we bereikbaar op telefoonnummer 070-4065218
 

Afspraak maken