Kaaklijn en kin

Uitgekeken op uw hamsterwangen of slappe kaaklijn? Een goed gedefinieërde kaaklijn verandert langzaam bij het ouder worden. Door veroudering verslapt de kaaklijn. Dit wordt veroorzaakt door volumeverlies wat weer een gevolg is van een natuurlijke afname van spier- en botmassa. De eerste tekenen worden rond uw dertigste zichtbaar. Bij sommige is er echter al voor het eenendertigste levensjaar sprake van zichtbare veroudering. Door een lokale fillerbehandeling met hyaluronzuur is dit proces goed om te keren en ziet u er weer geweldig uit.

Hoewel u zou verwachten dat volumeverlies bij hamsterwangen ter hoogte van de kaak begint, zijn het juist de wangen en de jukbeenderen die eraan ten prooi vallen. Hierdoor wordt de huid slapper en gaat het hangen.

Kaaklijn behandeling

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u altijd een vrijblijvend en kosteloos consult. Hierin bespreken we de verschillende behandelmethodes en maakt u kennis met uw arts.

Tijdens dit consult brengen we uw gezicht in kaart en maken we een compleet beeld van uw uitstraling, expressie en gezichtskenmerken. We bespreken uw situate en uw wensen. Hierdoor kunnen we de kaaklijn behandeling in kaart brengen en stemmen we deze perfect af op uw individuele wensen.

Behandeling van de kaaklijn

Uw cosmetisch arts heeft een speciale behandeltechniek ontwikkeld waarbij de arts op verschillende plaatsen precies afgemeten hoeveelheid volume in spuit. Hierdoor wordt het gezicht gelift, de kaak en kin inclusief, zonder dat het karakter van uw gezicht wordt aangetast. U ziet er beter uit zonder dat de buitenwereld een vinger op de niet-zere plek kan leggen.

Heeft u een brede, goed gedefinieerde kaaklijn, dan kunt u verwachten dat uw kaaklijn haar vorm goed behoudt.

Heeft u echter een smalle rondere kaaklijn die minder gedefineerd is dan heeft u waarschijnlijk meer last van lijntjes in in de wangen, kwabjes en deukjes.

Een smalle ronde kaaklijn is te verbeteren door fillers te plaatsen voornamelijk in de kinregio en de kaakhoek. Voor het beste resultaat is het vaak ook nodig om het volume direct op het jukbeen aan te vullen.

De kin behandeling

Te kleine of te korte kin? Putjes, rimpeltjes of lijntjes op de kin? Een craquelé huid?
Indien de kin bijvoorbeeld te klein of te kort is in verhouding tot de rest van het gezicht, kunnen we dit goed herstellen met fillers. Hiermee wordt extra volume in de kin geplaatst, waardoor deze groter wordt. Deze behandeling is niet ingrijpend en vrijwel pijnloos (in tegenstelling tot de operatie die tot voor kort de enige oplossing was).

Heeft u al sinds uw kindertijd een te korte kin? Dan plaatsen we het volume meestal meer in het midden. Is het volumetekort echter pas na de kindertijd ontstaan, dan behandelen we een breder gebied.

Voor het keren van verslapping door volumeverlies gebruiken we hyaluronzuur of Radiesse. Door dit hyaluronzuur of Radiesse vlak onder de huid aan te brengen, wordt deze verstevigd. Dit heeft een liftend effect en verbetert, dankzij de hydraterende werking van hyaluronzuur, de huidstructuur van binnenuit.

Voor het neutraliseren van putjes, rimpeltjes en lijntjes werken we ook met Botox. Hierdoor ontspant de spier die van binnenuit aan de huid trekt en er een sinaasappelhuid uitperst. Met een kleine hoeveelheid Botox verdwijnen al een hoop onregelmatigheden.

Na de behandeling

Direct na de behandeling heeft u een verdoofd gevoel. Bij uitzondering kan er ook wat zwelling ontstaan. Deze verdwijnt vanzelf weer. Nog zeldzamer is een blauwe plek na de behandeling. Ook deze neemt uit zichzelf afscheid. Mocht u nou net de uitzondering op de regel zijn, vermijd dan zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen.

Hyaluronzuur en Radiesse hebben twee weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten. De gel heeft tijd nodig om zich te settelen. In de eerste week na de behandeling kan het hyaluronzuur nog een beetje verschuiven en er onregelmatig uitzien. Tijdens de nacontrole, twee weken na de behandeling, kunnen we dit indien nodig corrigeren.

Hyaluronzuur en Radiesse worden na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn echter grote individuele verschillen. Bij de meeste mensen blijft het veel langer zitten. Wij adviseren niet te wachten tot het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is afgebroken. 

Afspraak maken

Wilt u graag een afspraak maken voor een gratis consult en/of filler behandeling? Dit kan heel eenvoudig via ons online boekingssysteem. Uiteraard kunt u ook bellen met onze kliniek op 070-4065218.

Afspraak maken