Nazorg Sculptra


Direct na de behandeling
Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling en een gevoel van jeuk op de behandelde plek. Dit is een neveneffect van de injectie. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal na 2-15 dagen.
Bij aanhoudende klachten van pijn, bleke of rood/paarse verkleuring neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070-4065218.
Tijdens zwelling kan het behandelde gebied er wat onregelmatig uitzien. Dit trekt na verloop van tijd vanzelf bij. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen.


Om een optimaal resultaat en een geleidelijk, langdurig effect van Sculptra te garanderen, is het belangrijk dat u de nazorginstructies van uw arts naleeft.

Aanbevelingen voor nazorg zijn de volgende:
- Masseer de behandelde zone stevig gedurende 5 minuten, 5 keer per dag gedurende 5 dagen na uw behandeling, volgens het advies van uw arts.
- Gebruik een vocht inbrengende crème om de wrijving tijdens het masseren te verminderen.
- U kunt, indien er zwelling is, in de eerste 24 uur na uw behandeling een ijskompres, gewikkeld in een doek (leg geen ijs rechtstreeks op uw huid) op de behandelde zone aanbrengen om de zwelling te verminderen.
- U kunt 6 uur na uw Sculptra-behandeling weer make-up gebruiken als zich geen complicaties voordoen (bijvoorbeeld, open wonden of bloeding).
- Minimaal 24 uur niet sporten
- Vermijd blootstelling aan de zon, UV-zonnebanklampen, sauna/stoombaden gedurende 2 weken
- Onderga tot 2 weken na de behandeling geen gezichtsbehandeling zoals bijv. peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandeling of bindweefselmassage.
- Indien pijnstilling gewenst is gebruik Paracetamol, geen aspirine houdende pijnstillers zoals Ibuprofen of Naproxen.
- Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en een goede hydraterende crème om de huid in optimale conditie te houden en te beschermen.

 Bij vragen kunt u ons tijdens openingsuren bellen op 070-4065218

Afspraak maken