Ooglidcorrectie herstel

Zodra uw arts Burcu Gündoğdu klaar is met de ingreep, start het herstel. U blijft nog ongeveer 45 minuten ontspannen in de behandelkamer. Dit houdt in dat u op uw behandelstoel mag blijven liggen en een koelbril op krijgt. U kunt eventueel aangeven welke muziek u op wilt.  Uw partner / familielid / chauffeur mag bij u komen om de ingreep door te nemen.

De koelbril wordt na ongeveer 20 minuten gewisseld. Dat is belangrijk voor het herstel. Door, met name de eerste 48 uur, uw rust te pakken en veel te koelen zorgt u dat het herstel voorspoedig verloopt. U voorkomt door rust te nemen mogelijk de ergste zwelling of blauwe plekken. 

Uw arts Burcu Gündoğdu opereert diathermisch. Dat betekent dat alle kleine bloedvaatjes gedurende de ingreep direct worden dicht gebrand. U voelt daar niks van, maar u trekt er na de ingreep wel profijt van. De blauwe plekken vallen doorgaans minder uit dan wanneer op de traditionele manier wordt geopereerd.

Daarnaast adviseren wij u met de volgende zaken rekening te houden voor een voorspoedig herstel:

Belangrijk na een ooglidcorrectie

 1. Koelen
  Het verdient aanbeveling om thuis de oogleden vooral de eerste dagen te koelen met een koelbril. Wij raden u aan deze goed koud, dus niet volledig bevroren, te gebruiken. Dat zou de huid kunnen beschadigen.
 2. Rust houden
  Het is verstandig de eerste dagen rust te nemen. De pijn en zwelling worden daarmee zoveel mogelijk beperkt. Een pijnstiller is dan meestal niet nodig. De dunne ooglidhuid geneest normaal gesproken snel en goed. Zes weken tot drie maanden na de ingreep zijn de littekens vrijwel onzichtbaar.
 3. Drukverhogende activiteiten vermijden
  Oogleden zijn zeer gevoelig voor factoren als zwaartekracht en vochtophoping. Het is daarom belangrijk dat u de eerste twee weken na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk vermijdt. Houdt uw hoofd rechtop. Buk niet voorover en til geen zware dingen. Tijdens het slapen kunt u eventueel twee kussens gebruiken om uw hoofd zoveel mogelijk rechtop te houden. Bij wat nabloeden kunt u met een gaasje voorzichtig de ogen deppen. Niet wrijven, hiermee kunt u de wond open wrijven. Ook bij jeuk moet u niet wrijven maar deppen.
 4. Douchen
  U kunt met de pleisters onder de douche. De wonden mogen niet nat worden, dus u kunt er niet mee in bad of in de sauna.
 5. Make-up
  U mag na de ingreep geen make-up op of rond uw ogen aanbrengen. Twee weken na de operatie is dit weer toegestaan.
 6. Sporten
  Wij raden u af in de eerste twee weken na de ingreep te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten.
 7. Zonlicht
  U mag het litteken de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Het dragen van een zonnebril kan hierbij helpen.
 8. Gebruik aspirine en Ibuprofen
  Het is niet toegestaan aspirine houdende medicatie en/of Ibuprofen te gebruiken tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep. Dit om hevig bloeden na de ingreep te voorkomen. Paracetamol is wel toegestaan.
 9. Roken en alcohol
  Zolang u niet rookt zal de wondgenezing beter zijn. Wij raden u aan enige tijd voor de ingreep te stoppen, tot minimaal enkele weken na de ingreep. Alcohol drinken raden wij af tussen 2 dagen voor en 4 dagen na de ingreep.
 10. Auto rijden
  Na de ingreep kunt u niet zelfstandig autorijden. De eerste week na de ingreep wordt zelfstandig rijden afgeraden, omdat uw verzekering u misschien niet bekwaam acht.
 11. Litteken verzorging
  Zodra de laatste korstjes natuurlijk zijn verdwenen (niet pulken!) dan mag u een littekencrème gebruiken. Wij adviseren daarin Alhydran littekencrème. Let er wel op dat het product niet in de ogen komt, dit kan irritatie veroorzaken.

Na controle afspraken 

De dag na de ingreep wordt u door uw arts opgebeld. Na één week komt u voor de eerste controle. Op dat moment wordt gekeken hoe het behandelde gebied eruit ziet. Tijdens deze controle worden de hechtingen verwijderd. 
Na drie maanden komt u op eindcontrole bij Burcu Gündoğdu. Dan kan worden bepaald of het ooglidcorrectie herstel goed is verlopen en of de behandeling het door u gewenste resultaat heeft bewerkstelligd. Na deze afspraak ontvangt u de voor/na foto.

De vervolg afspraak wordt bij ieder vertrek in overleg met u ingepland. U kunt hier een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

 

Afspraak maken