Nazorg informatie na een behandeling met injectables (fillers)

Direct na de behandeling
Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling en een gevoel van jeuk op de behandelde plek. Dit is een neveneffect van de injectie. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal na 2 dagen.
Bij aanhoudende klachten van pijn, bleke of rood/paarse verkleuring neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070-4065218.
Na behandeling van de lippen of traangootjes kan de zwelling iets langer aanhouden. Tijdens deze zwelling kan het behandelde gebied er wat onregelmatig uitzien. Dit trekt na verloop van tijd vanzelf bij. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen.

Onze adviezen die van belang zijn: 
- De behandelde plek mag u na 6 uur wassen met water en eventueel zeep
- Breng make-up pas na 6 uur na de behandeling aan
- Bij een filler behandeling adviseren wij 24 uur na de behandeling niet te sporten
- Bij behandeling met fillers mag u 1 week de behandelde plekken niet masseren of druk op uitoefenen
- Onderga tot 2 weken na een behandeling van Botox en/of fillers geen gezichtsbehandeling zoals bijv. peelings, scrubs, microdermabrasie,   laserbehandeling of bindweefselmassage.
- Stel de behandelde plekken gedurende 2 weken niet bloot aan intense warmte (zon, zonnebank, sauna of stoombad) of extreme kou.
- Indien pijnstilling gewenst is gebruik Paracetamol, geen aspirine houdende pijnstillers zoals Ibuprofen of Naproxen.
- Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en een goede hydraterende crème om de huid in optimale conditie te houden en te beschermen.
- De eerste maand na een fillers behandeling kan er sprake zijn van zwelling of kunnen er kleine ‘bobbeltjes’ zichtbaar en/of voelbaar zijn. Dit is tijdelijk.

Resultaat na de behandeling
Het effect van fillers is grotendeels al direct zichtbaar echter zal het resultaat na 2 weken volledig zijn. Het effect van fillers blijft gemiddeld 6-12 maanden zichtbaar. Voor fillers in de lippen zal dit wat korter zijn. Dit doordat lippen continu in beweging zijn waardoor de filler sneller oplost.
Direct na de behandeling met fillers kan er wat zwelling en roodheid ontstaan, voornamelijk op de plek waar er geïnjecteerd is. Dit verdwijnt doorgaans binnen 2 dagen.
Indien u 2 weken na de behandeling asymmetrie ervaart bent u van harte welkom voor een controle afspraak. Tijdens deze afspraak zal de arts kijken of er een nabehandeling nodig is.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Tijden kantooruren zijn we bereikbaar op telefoonnummer 070-4065218
 

Afspraak maken