Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Het is met name aan te raden een ooglidcorrectie goed te plannen. De ingreep en het herstel heeft invloed op u, uw omgeving en op uw activiteiten. 

Wanneer u fysiek of representatief werk heeft, adviseren wij u een week rustig aan te doen. Computer werkzaamheden (eventueel vanuit huis) kunt u meestal na enkele dagen weer oppakken.

Privé
Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Vervoer
Wij raden u af zelf auto te rijden gedurende een week na de ingreep (totdat de hechtingen zijn verwijderd). Dit betekent ook dat u uit de kliniek moet worden opgehaald. U kunt uiteraard ook met de taxi naar huis.

Make-up
U dient op de dag van de operatie geen make-up te dragen en de huid niet in te smeren.

Paracetamol / bloedverdunners
Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, dan adviseert uw arts u tijdens het consult over het gebruik ervan. Wij adviseren 7 dagen voor de behandeling geen gebruik te maken van aspirine (bijvoorbeeld Ibuprofen) bevattende pijnstillers. Deze werken ook bloedverdunnend. In deze periode kunt u pijnstillers gebruiken die wel zijn toegestaan zoals Paracetamol en Panadol.

Als u twijfelt of een medicijn wel of niet aspirine bevat, overleg dan met uw huisarts, apotheek of uw behandelend arts.

Roken
Nicotine vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing kunnen treden, daarom is stoppen met roken een absolute voorwaarde. Bij voorkeur 6 weken voor de operatie.

Alcohol
Wij raden u af 36-uur voor en 72-uur na de ingreep alcohol te nuttigen.

Injectables
2 weken voor en 2 weken na de ingreep raden wij af een injectables behandeling te ondergaan.

Sieraden
Het is niet toegestaan tijdens de ingreep sieraden te dragen.

Tijdens het intakegesprek krijgt u een advies formulier mee.

Afspraak maken