og-sculptra-logo

 

Activeer de kracht van uw huid

VERNIEUW DE STEVIGHEID VAN DE HUID DANKZIJ DE GELEIDELIJKE EN LANGDURIGE EFFECTEN VAN DE ORIGINELE COLLAGEENSTIMULATOR

Sculptra is een behandeling op basis van natuurlijk melkzuur en zet het lichaam aan tot de productie van nieuw collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid steviger, elastischer en voller wordt. Dankzij de behandeling krijgt u weer een jongere uitstraling.

 

Wat is Sculptra?


Sculptra bestaat uit een Poly-L-Melkzuur. Dit is een natuurlijke stof die ook door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Dit melkzuur stimuleert de huid tot de aanmaak van collageen (bindweefsel). Collageen is een belangrijk bestanddeel van de huid dat ervoor zorgt dat de huid er jong en glad uitziet. Naarmate we ouder worden neemt de aanmaak van collageen geleidelijk af, waardoor we een verouderde uitstraling krijgen.

Door Sculptra in de diepste huidlaag te injecteren zorgt het voor hernieuwde aanmaak van uw lichaamseigen collageen. Omdat uw eigen collageenproductie in gang wordt gezet na de injectie, zullen zowel de huidstructuur als het volume van de huid herstellen, wat zorgt voor een liftend effect. U kunt Sculptra daarom zien als een huidverjongende injectie. Na de behandeling wordt het volume in het gezicht hersteld en voelt uw huid voller, elastischer en steviger aan.

 

Waarom Sculptra?

DE ORIGINELE COLLAGEENSTIMULATOR

Vervangt de structuur die verloren is gegaan bij het ouder worden, om zo de stevigheid van de huid te verbeteren.

 

HERSTELT DE HUID GELEIDELIJK

Vernieuwt de huid door het volume te herstellen en rimpels te verzachten.

 

BIEDT LANGDURIGE RESULTATEN

De resultaten houden tot ten minste 25 maanden na de laatste behandeling aan.

 

Sculptra kosten


Een behandeling wordt per flacon uitgevoerd. Vanaf 30 jaar moet u uitgaan van 1 à 2 flacons en vanaf 35 jaar worden vaak 2 à 3 flacons aangeraden. De kosten van Sculptra zijn geheel afhankelijk van het aantal flacons dat noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. De prijzen van uw Sculptra behandeling worden daarom pas bekend tijdens uw consultgesprek.


Sculptra behandeling


Uw eerste Sculptra behandeling start altijd met een gratis en vrijblijvend consultgesprek met de behandelend cosmetisch arts. De arts injecteert de stof met een dunne naald onder de huid. Na uw behandeling zal de huid verzorgd worden met een crème. Lichte zwelling de eerste uren na de behandeling is een normale reactie. Dit kunt u door de huid goed te koelen zoveel mogelijk voorkomen. Vaak zijn er twee à drie behandeling noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen. Dit wordt tijdens uw consultgesprek met de arts bekeken. U kunt ervoor kiezen om het gehele gezicht of enkel een gedeelte van het gezicht te laten behandelen.


Sculptra resultaat


Direct na de behandeling met Sculptra is al een eerste effect van de behandeling zichtbaar. Dit is niet het eindresultaat en komt enkel door het injecteren van de vloeistof. Na enkele dagen zal dit weer tijdelijk afnemen. Dat komt omdat het lichaam het water waarin de Sculptra is opgelost opneemt. Enkel het poly-L-melkzuur blijft in de huid achter. Dit melkzuur zorgt ervoor dat de huid gaat starten met de aanmaak van collageen.

Het kan drie tot zes maanden duren voordat het uiteindelijke effect van de behandeling geheel zichtbaar is. Gelukkig houdt het resultaat van de behandeling erg lang omdat Sculptra langzaam door het lichaam wordt afgebroken terwijl het collageen zich in de huid opbouwt. Gemiddeld houdt het resultaat van de behandeling 2,5 tot 3 jaar.

Sculptra voor en na


Een behandeling met Sculptra zet de eigen huid aan tot aanmaak van collageen. Omdat de huid zelf aan het werk wordt gezet, zorgt de behandeling voor een mooi en natuurlijk resultaat. U merkt enige tijd na de behandeling dat huid voller oogt en elastischer en steviger aanvoelt. 

Eventuele roodheid op de injectieplaatsen kunt u in overleg met uw arts camoufleren met make-up. Wel adviseren wij u om goed uit de zon te blijven en de sauna of zonnebank in ieder geval de eerste week te vermijden. Om ervoor te zorgen dat de Sculptra egaal wordt opgenomen door de huid, is het belangrijk om de huid in ieder geval 5 dagen lang, 5 keer per dag, 5 minuten te masseren. Deze instructies krijgt u mee na uw behandeling.

 

sculptra-fillers-voor-en-na

 

schulptra

 


Risico’s en complicaties


Sculptra is al lange tijd om de markt en heeft mede daardoor de kans gehad om zijn veiligheid te bewijzen. Het heeft niet voor niets een FDA-approval. Sculptra wordt gemaakt van een lichaamseigen stof en stimuleert de aanmaak van uw eigen collageen, daardoor komen bijwerkingen vrijwel niet voor. Wel kunt u last krijgen van een kleine ophoping met collageen, dit verdwijnt vanzelf weer en is niet zichtbaar. Gelukkig komt deze bijwerking vrijwel niet voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts die de vloeistof in de juiste huidlaag en met de juiste techniek injecteert.

Nazorgtips?

Om een optimaal resultaat en een geleidelijk, langdurig effect van Sculptra te garanderen, is het belangrijk dat u de nazorginstructies van uw arts naleeft. Aanbevelingen voor nazorg zijn de volgende:

Masseer de behandelde zone gedurende 5 minuten, 5 keer per dag gedurende
5 dagen na uw behandeling, volgens het advies van uw arts.
- Gebruikeenvochtinbrengendecrèmeomdewrijvingtijdenshetmasserenteverminderen.

Breng in de eerste 24 uur na uw behandeling een ijskompres aan, gewikkeld in een handdoek (leg geen ijs rechtstreeks op uw huid) op de behandelde zone om de zwelling te verminderen.

U mag enkele uren na uw Sculptra-behandeling make-up gebruiken als zich geen complicaties voordoen (bijvoorbeeld, open wonden of bloeding).

Vermijd blootstelling aan de zon en UV-zonnebanklampen tot de zwelling en de roodheid verdwenen zijn.

Vermijd sauna/stoombaden gedurende 24 uur.
Als u meer advies wenst of vragen hebt over uw behandeling, bespreek dit dan rechtstreeks met uw arts.

 

Vrijblijvend consultgesprek


Wilt u meer informatie over een behandeling met Sculptra of heeft u behoefte aan een goed advies van één van onze (cosmetisch) artsen? U bent van harte welkom om een gratis en vrijblijvend consultgesprek te plannen in onze kliniek. De arts luistert tijdens dit consult naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van uw probleem en legt u uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Een afspraak kunt u online inplannen via onze website of door te bellen naar 070-4065218.

 

 

 

 

Afspraak maken