Botox

Botox

Wat is Botox?

Botox is een geregistreerde merknaam van Allergan Inc. en een afkorting voor botuline-toxine type A. Het product is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Met een Botox behandeling blokkeert de Botox tijdelijk de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier en vermindert of stopt hiermee de samentrekking van desbetreffende spieren. Het is dus een spierontspannend middel dat ideaal is voor het behandelen van dynamische rimpels, zoals de frons, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

Botox wordt sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemd dynamische lijnen. De spierspanning wordt hiermee sterk verminderd, waardoor diepe rimpels verminderen. Een Botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer toe en herstelt volledig.

Botox is een van de meest populaire behandelingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn voor gezichtsverjonging.

Hofkliniek werkt alleen met CE gemarkeerde producten.

Hoe verloopt een botox behandeling?

Een behandeling met Botox (Botuline toxine) neemt gemiddeld 15 minuten in beslag. Het product wordt opgelost in een steriele zoutoplossing en met een zeer dunne naald in de gewenste spier geïnjecteerd. In principe vindt er geen verdoving plaats voor een behandeling met Botox (Botuline Toxine) omdat er gebruik wordt gemaakt van een hele fijne injectienaald. Deze geeft het gevoel van een speldenprik. Indien de cliënt dit toch nog bezwaarlijk vindt, kan er een verdovende crème worden gebruikt voorafgaande aan de behandeling.

Direct na het inspuiten kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meerderheid van de gevallen na twintig minuten niet meer zichtbaar. Er is geen sprake van napijn.

Na de Botox behandeling krijgt de cliënt informatie met tips voor de eerste uren na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat is dat de huid minder tot geen rimpels meer vertoont op de behandelde gebieden. Tevens zorgt de Botox ervoor dat er ook geen nieuwe rimpels kunnen ontstaan.

Hoe lang werken spierontspanners? Hebben ze een blijvend resultaat?

De botox behandelingen geven geen blijvend resultaat. Het effect uit zich na drie tot vijf dagen en is optimaal na 14 dagen. Het effect blijft 3 tot 6 maanden. Na afloop van deze periode kan de behandeling herhaald worden. Indien men de behandeling herhaalt voordat het effect volledig verdwenen is, zal het effect uiteindelijk langer aanhouden.

Worden mijn rimpels niet erger als het product uitgewerkt is?

Neen. Integendeel. Spierontspanners hebben naast een therapeutische ook een preventieve werking op de rimpeltjes. Als men stopt met de Botox behandeling zullen de rimpeltjes zeer geleidelijk terug zichtbaar worden zoals ze waren voor de behandeling.

Is Botox veilig?

Omdat het al vele jaren gebruikt wordt in de medische wereld is er ook al zeer veel onderzoek naar gedaan. De lange termijn effecten zijn dan ook bekend, waardoor spierontspanners worden gezien als volstrekt veilige producten. Daarnaast zijn ze goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), het agentschap van de federale overheid van de VS, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen controleert. Ondanks dat het een veilig product is, is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een bekwame arts.

Er zijn in het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen bij een Botox behandeling. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering. Bijwerkingen die direct na de behandeling kunnen optreden zijn: enige roodheid en een lichte zwelling in het behandelgebied. Deze verdwijnen na enkele minuten na de behandeling. Mensen met een zenuw- of een spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is een beslissing uit voorzorg.

Uw arts Burcu Gündoğdu zal tijdens de intake alle gezondheidsrisico’s en zogeheten contra-indicaties bespreken. Ongeveer 1-2% van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Waar wordt Botox nog meer voor gebruikt?

Naast cosmetische indicaties is Botox ook uitermate geschikt voor medische doeleinden. Denk aan: overmatig transpireren, spanningsghoofdpijn en migraine, neurologische aandoeningen, blaasproblemen, etc.

Tenslotte zijn er de laatste jaren ook gunstige effecten en resultaten bereikt bij het toepassen van Botox (Botuline Toxine) bij de behandeling van migraine. Een veel gemaakte denkfout is dat Botox ook voor vollere lippen ingezet kan worden. Dit is onjuist.

Nazorg

Eerste 48 uur na de behandeling:

  • Eerste 4 uur na behandeling niet gaan liggen
  • Niet te veel bukken
  • Eerste 24 uur: bij voorkeur niet sporten
  • Geen massages in het behandelgebied
  • Vermijd de zon en de zonnebank
  • Vermijd de sauna

Botox behandeling bij Hofkliniek

Tijdens het eerste consult zal een advies en volledige advies worden verstrekt betreffende de behandeling en de periode daaropvolgend. Uiteraard is er ook schriftelijke informatie beschikbaar.

Uw arts Burcu Gündoğdu zal bepalen of u geschikt bent om een behandeling met Botox (Botuline Toxine) te ondergaan. Zij zal nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen. Ook zal duidelijk naar voren komen wat uw verwachtingen zijn. Burcu Gündoğdu zal dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn, zodat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen de verwachtingen en de haalbaarheid.

Voor een behandeling met Botox van start gaat, zullen er foto’s worden genomen om zo het resultaat achteraf te kunnen vergelijken.

U krijgt tevens formulieren met aandachtspunten met betrekking tot de nazorg.

Maak kennis met onze cosmetisch arts KNMG Burcu Gündoğdu : 

uwarts

 

Alles wat u moet weten over Botox

  • Botox is een medicijn dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinum.
  • Botox wordt zowel voor medische als cosmetische doeleinden gebruikt.
  • Er zijn diverse merken beschikbaar: Azzalure, Botox en Bocouture.
  • Cosmetische behandelingen met Botox mogen alleen door BIG-geregistreerde artsen worden uitgevoerd. Schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten mogen deze behandeling niet doen. 

Hofkliniek is gespecialiseerd in behandelingen met injectables. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes.

U ontvangt een hoogstaande Botox behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van injectables? De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Wij lichten u daarom graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Neem vrijblijvend contact op!

Veelgestelde vragen over Botox

Enkele vragen over Botox. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wat is een Botox zone?

Botox wordt voor 95% gebruikt bij behandelingen van rimpels in het voorhoofd. Een zone kan zijn de fronsrimpels (de verticale lijn tussen de wenkbrauwen), de voorhoofdsrimpels (horizontale lijnen op het voorhoofd) of de kraaienpootjes (de rimpeltjes naast de ogen).

Voor welke rimpels is Botox geschikt?

Met name de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Op deze plaatsen is mimiek het meest zichtbaar, daardoor ontstaan rimpels. Na een Botox behandeling worden de rimpels niet meer geactiveerd. Na verloop van tijd verdwijnen de permanent zichtbare rimpels, dus ook wanneer het gezicht neutraal is geleidelijk.
De fronsrimpel is de meest behandelde Botox zone. De wenkbrauwen worden een fractie gelift en de fronsrimpel (boze blik) wordt voorkomen. De blik wordt daardoor open en optimistisch.
Maar Botox wordt ook gebruikt bij een overactieve kin, bij de gummy smile en afhangende mondhoeken.

Hoe lang duurt de Botox behandeling?

Normaal gesproken staat u binnen een half uur weer buiten. De behandeling op zich duurt circa 5 à 10 minuten. Een gesprek met de cosmetisch arts gaat altijd aan de behandeling vooraf.

Hoe lang blijft het resultaat van een behandeling?

Dat verschilt van persoon tot persoon en van behandeling tot behandeling. Botox behandelingen zijn tijdelijk.

Meer
Afspraak maken