SkinPen® microneedling

Microneedling: wat is dat?

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT), ook wel een microneedling behandeling genoemd.

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld.

Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Microneedling is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische micro-needling behandelingen eveneens voor het behandelen van acné-littekens.


De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.
 

Hoe werkt medisch micro-needling?

Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch micro-needling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.
 

Een SkinPen collageen inductietherapie kan voor vele indicaties worden ingezet:
·      (Acné) littekens
·      Fijne lijntjes
·      Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
·      Doffe huid
·      Grove huidstructuur
·      Striae / striemen
·      Vergrote poriën
·      Verslapte huid
 

Microneedling nabehandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. De eventuele roodheid, bloedpuntjes en zwelling trekken in 1-4 dagen na de behandeling weg. De eerste dagen kan de huid ook wat schraal aanvoelen. In de eerste week van de behandeling kan de huid gaan schilferen. Dit is een normaal proces en hieronder verschijnt een mooie nieuwe huid. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de SkinPen behandeling geen effect heeft gehad.

Wanneer er eventuele korstjes of vellen zijn ontstaan is het van belang dat u hier niet aan trekt of krabt, om eventuele littekens en hyperpigmentaties te voorkomen. Ditzelfde geldt voor het scrubben van de huid.

Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen.
Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

 

Microneedling nazorg


·     Sporten op de dag van de behandeling is af te raden.

·     Probeer toners met alcohol 10 dagen te vermijden.

·     Vermijd zonlicht voor minimaal 4 weken. Ook mag er minimaal 4 weken geen gebruik worden gemaakt van    de zonnebank. Belangrijk is dat op zijn vroegst de dag na de behandeling zonnebrand (SPF50) wordt aangebracht. Er wordt afgeraden om binnen 24 uur zonnebrand aan te brengen aangezien dit onnodige zwelling kan veroorzaken.

·     Indien nodig kunt u de huid koelen met een coolpack of met koude kompressen.

·     Pigment onderdrukkende producten zijn noodzakelijk vanaf huidtype 3 of bij een pigmentgevoelige huid. In dit geval is het raadzaam om met de kliniek contact op te nemen voor advies.

·     Medische gezichtsproducten, zoals cosmeceuticals mogen pas 3-5 dagen na de behandeling weer gebruikt worden. 

 

Heeft u interesse gekregen in microneedling of heeft u vragen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. U kunt ons telefonisch bereiken op 070 406 52 18 of u kunt een email sturen naar info@hofkliniek.nl. We proberen zo snel mogelijk contact met u te op nemen.
 
 

 

Afspraak maken