Filler Behandeling Den Haag

Wat zijn fillers?

Injectables op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen eiwit dat in de huid voorkomt, ook wel fillers genoemd, zijn tijdelijke fillers. Met deze fillers kunnen statische rimpels opgevuld worden, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. 
Met fillers kunt u gezichtsrimpels, zoals rimpeltjes rondom de mond laten behandelen. De lijnen die met fillers zijn behandeld worden zachter en er vallen minder schaduwen in uw gezicht.
Daarnaast zijn fillers ideaal voor het behandelen van volume verlies veroorzaakt door veroudering, afvallen etc.

Als u jong bent, heeft het gezicht een V-Vorm. Bij het ouder worden verandert dit geleidelijk in een omgekeerde V-Vorm. Oorzaak daar van is onder andere het botverlies van het schedel over de jaren heen. Door het volumeverlies in het gezicht lokaal met fillers te behandelen worden de gezichtscontouren weer hersteld, waardoor dit leidt tot een frissere, jongere en natuurlijke uitstraling.

Ook worden fillers gebruikt om de contouren van uw gezicht te verfraaien, denk aan een neuscorrectie, kin accentuatie, jukbeenderen, traangootjes/wallen. 

Tevens gebruikt uw arts Burcu Gündoğdu bepaalde technieken met als resultaat The Invisible Facelift.

Wat is hyaluronzuur? 

Overal in ons lichaam waar bescherming en bevochtiging van ons weefsel, maar ook van de gewrichten strikt noodzakelijk is, komt hyaluronzuur voor. Zelfs in het kamerwater van onze ogen bevinden zich hoge concentraties hyaluronzuur.

Wat doet hyaluronzuur?

Een molecuul hyaluronzuur trekt wel tot 1000 watermoleculen aan. Zo wordt een geleiachtige massa verkregen die niet toestaat dat cellen uitdrogen.

Echter na onze 25e levensjaar is de hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam al aardig verminderd. Op veertigjarige leeftijd is het percentage hyaluronzuur nog maar de helft en wanneer we de leeftijd van zeventig jaar bereiken, hebben we nog slechts 10% van de oorspronkelijke hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam.

De geleiachtige substantie hyaluronzuur is dus van nature in onze huid aanwezig en dient onder meer voor de hydratatie van onze huid, hetgeen neerkomt op de volgende belangrijke natuurlijke toepassingen:

 • Bescherming tegen uitdrogen
 • Vasthouden van water
 • Smeermiddel
 • Transport van voedingsstoffen
 • Filter tegen ontstekingsmoleculen
 • Veerkracht
 • Schokdemper 

Naarmate we ouder worden neemt zoals gezegd, het hyaluronzuur in ons lichaam af in hoeveelheid, maar ook de kwaliteit wordt met het verstrijken van de jaren minder. De huid wordt dan droger, er ontstaan fijne lijntjes en in een volgend stadium worden er rimpels zichtbaar.

Tevens nemen de wangen, de jukbeenderen en de lippen daarbij zichtbaar in volume af.

Het van nature aanwezige hyaluronzuur kan door middel van injecties, de zogenaamde fillers weer aangevuld worden. Doordat hyaluronzuur een lichaamseigen eiwit is, wordt deze normaal gesproken door het lichaam ook weer afgebroken.

Waar wordt hyaluronzuur voor gebruikt?

In de medische wereld is hyaluronzuur al vele jaren geen onbekende meer. Hyaluronzuur wordt veelvuldig gebruikt. Vaak als middel om operaties uit te kunnen stellen. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Reumatische aandoeningen
 • Artrose
 • Tandchirurgie
 • Esthetische/cosmetische geneeskunde
 • Tegen verklevingen bij buikoperaties
 • Aandoeningen van de stembanden

Is hyaluronzuur schadelijk?

Om rimpels en andere cosmetische problemen het hoofd te kunnen bieden, zijn de hyaluronzuur fillers en de lip fillers een beproefde methode, waarvan de kans op allergische reacties nihil is. De toepassingsmogelijkheden zijn legio.

Een aantal voorbeelden zijn:

 • Verbeteren van de gezichtscontouren
 • Marionnetlijnen/mondhoeken
 • Neuslippen plooi
 • Vollere lippen
 • Jukbeenderen
 • Wangen
 • Wallen en donkere kringen onder de ogen
 • Traangootjes
 • Rokersrimpels
 • Oorlelcorrectie
 • Litteken opvullen

De varianten van hyaluronzuur

Er zijn diverse merken hyaluronzuur op de markt, zoals Teosya, Restylane, Belotero, Juvederm, Emervel. In principe hebben zij allemaal een vergelijkbare werkzaamheid en resultaten. Uw arts Burcu Gundogdu weet precies wanneer zij welke filler moet gebruiken.

Wie mag behandelingen met hyaluronzuur uitvoeren?

De behandelingen met hyaluronzuur filler dienen uitsluitend te worden uitgevoerd door hiervoor gekwalificeerde artsen. Voor het beste resultaat is het dus van groot belang dat er gekozen wordt voor een arts met kennis en ervaring met cosmetische behandelingen en deze specifieke filler.

Filler behandeling

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Ze worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Bij behandelingen waarbij veel gel wordt geïnjecteerd of wanneer je snel last hebt van blauwe plekken, gebruikt uw arts Burcu Gündoğdu in plaats van een naaldje een canule. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd worden.

In de regel is de behandeling goed te verdragen en wordt zonder verdoving uitgevoerd.

Bij sommige behandelingen kiest uw arts er echter voor om een lokale verdoving te geven.

Resultaat fillers

Het effect van de hyaluronzuur fillers blijft gemiddeld 6-12 maanden zichtbaar. Voor lippen geldt dat het resultaat korter blijft. Dit komt omdat de lippen continu in beweging zijn, waardoor de fillers sneller oplossen.

Schermafbeelding 2021-04-30 om 19.40.45

Veiligheid en kwaliteit (tijdelijke) fillers

Het gebruik van permanente vulmiddelen is in Nederland voor cosmetische doeleinden verboden.

Hofkliniek werkt met verschillende merken hyaluronzuur fillers.

Dit heeft belangrijke voordelen. Hyaluronzuur kan als dat nodig is actief worden opgelost. Er wordt dan een stofje ingespoten in het behandeld gebied, waarna de hyaluronzuur binnen enkele uren tot dagen wordt opgelost.
Tevens is hyaluronzuur een natuurlijk bestanddeel van de huid: hierdoor is de kans op allergische reacties erg klein. 

Door gebruik te maken van verschillende soorten tijdelijke fillers op strategische plekken kunnen we erg mooie en natuurlijke resultaten behalen zonder dat er een ‘opgespoten’ uiterlijk ontstaat. Burcu kiest welk merk het beste bij uw huid, gezicht en correctie past.

Alle fillers die wij gebruiken zijn veilig en tijdelijk. 

Radiesse behandelingen

Naast hyaluronzuur fillers biedt Hofkliniek ook behandelingen met Radiesse aan.
Alleen het opvullen van rimpels is vaak niet voldoende om uw gezicht een jeugdige en frisse uitstraling te geven. Om de effecten van de zwaartekracht tegen te gaan en weer een jonger uitziende V-vorm te krijgen, heeft het gezicht volume nodig. Daarvoor gebruiken we Radiesse. Radiesse is een afbreekbare (dus niet-permanente filler) met een dubbele werking: het vult rimpels onmiddellijk op, maar het stimuleert ook de huid om zelf nieuw collageen aan te maken. De huid wordt er dus voller en steviger door.

In de gel zitten zeer fijne calciumfosfaat microsferen, een lichaamseigen stof die onder meer voorkomt in onze tanden en botten. Onder invloed van het calciumfosfaat wordt de collageenvorming gestimuleerd. Daardoor wordt het volume teruggebracht, precies daar waar het in de loop der jaren verloren is gegaan. Diepe lijnen worden zachter, wangen krijgen meer volume, weggezakte jukbeenderen worden in vorm hersteld, de kaaklijn wordt strakker: kortom, uw natuurlijke gezichtsvormen komen terug.
Ook kunnen we Radiesse gebruiken voor The Invisible Facelift/liquid facelift, een behandeling waarbij we het verloren volume terugbrengen en het omlaag gezakte volume terugbrengen naar de oorspronkelijke plaats. Radiesse wordt binnen 3-6 maanden door het lichaam afgebroken. De werking gaat echter 1,5 jaar door en het resultaat blijft bij de meeste mensen ruim een jaar zichtbaar.

Resultaat Radiesse

Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Radiesse zichtbaar. Dit effect vermindert licht in de eerste twee weken na de behandeling om vervolgens weer toe te nemen door productie van collageen door uw eigen fibroblasten in uw huid.

Complicaties

Tot op heden zijn er geen ernstige risico’s of complicaties bekend door Radiesse. Het risico op een infectie bestaat echter bij elke ingreep. 

Radiesse behandeling bij Hofkliniek

Tijdens het eerste consult zal een advies en volledige advies worden verstrekt betreffende de behandeling en de periode daaropvolgend. Uiteraard is er ook schriftelijke informatie beschikbaar.

Uw arts Burcu Gündoğdu zal bepalen of u geschikt bent om een behandeling met fillers te ondergaan. Zij zal nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen. Ook zal duidelijk naar voren komen wat uw verwachtingen zijn. Burcu Gündoğdu zal dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn, zodat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen de verwachtingen en de haalbaarheid.

Hofkliniek is gespecialiseerd in behandelingen met fillers. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes.

U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van fillers voor uw huid? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Afspraak maken